Adobe certification Adobe
Apple certification Apple
Avaya certification Avaya
BlackBerry certification BlackBerry
CA Technologies certification CA Technologies
Check Point certification Check Point
Cisco certification Cisco
Citrix certification Citrix
CIW certification CIW
CompTIA certification CompTIA
CWNP certification CWNP
EC-Council certification EC-Council
EMC certification EMC
Exin certification Exin
FileMaker certification FileMaker
Fortinet certification Fortinet
GIAC certification GIAC
GIAC certification Google
HP certification HP
HRCI certification HRCI
IBM certification IBM
Isaca certification Isaca
ISC certification ISC
ISEB certification ISEB
iSQI certification iSQI
Juniper certification Juniper
LPI certification LPI
McAfee certification McAfee
NetApp certification NetApp
Oracle certification Oracle
Pegasystems certification Pegasystems
PMI certification PMI
Riverbed certification Riverbed
SAP certification SAP
SAS certification SAS Institute
SOA certification SOA
Symantec certification Symantec
Teradata certification Teradata
VMware certification VMware
All Exams

Microsoft 70-646 Exam - CertifySky.com

Free 70-646 Sample Questions:

1. Your network contains three servers that run Windows 2000 Server. Each server has a custom application installed. The applications:
Are incompatible with each other
Are incompatible with Windows Server 2008
Consume less than 10 percent of the system resources
A company policy states that all new physical servers must run Windows Server 2008.
You need to plan the migration of the applications to new Windows Server 2008 servers. You want to achieve this goal while minimizing hardware costs.
What actions should you include in your plan?
A. Deploy three new servers that run Windows Server 2008 Standard Edition. Configure Windows 2000 compatibility mode for each application.
B. Deploy one new server that runs Windows Server 2008 Datacenter Edition. Install the Desktop Experience feature.
C. Deploy one new server that runs Windows Server 2008 Enterprise Edition. Install the Windows System Resource Manager (WSRM) feature on the new server.
D. Deploy one new server that runs Windows Server 2008 Enterprise Edition. Install the Hyper-V feature on the new server. Create three child virtual machines.
Answer: D

2. You need to recommend a Windows Server 2008 server configuration that meets the following requirements:
Supports the installation of Microsoft SQL Server 2005
Provides redundancy for SQL services if a single server fails
What should you recommend?
A. Install a Server Core installation of Windows Server 2008 Enterprise Edition on two servers. Configure failover clusters on the two servers.
B. Install a full installation of Windows Server 2008 Standard Edition on two servers. Configure Network Load Balancing on the two servers.
C. Install a full installation of Windows Server 2008 Enterprise Edition on two servers. Configure Network Load Balancing on the two servers.
D. Install a full installation of Windows Server 2008 Enterprise Edition on two servers. Configure failover clusters on the two servers.
Answer: D

3. Your network consists of a single Active Directory domain. Your main office has an Internet connection.
Your company plans to open a branch office. The branch office will connect to the main office by using a WAN link. The WAN link will have limited bandwidth. The branch office will not have access to the Internet. The branch office will contain 30 Windows Server 2008 servers.
You need to plan the deployment of the servers in the branch office. The deployment must meet the following requirements:
Installations must be automated.
Computers must be automatically activated.
Network traffic between the offices must be minimized.
What should you include in your plan?
A. In the branch office, implement Key Management Service (KMS), a DHCP server, and Windows Deployment Services (WDS).
B. Use Multiple Activation Key (MAK) Independent Activation on the servers. In the main office, implement a DHCP server and Windows Deployment Services (WDS).
C. In the main office, implement Windows Deployment Services (WDS). In the branch office, implement a DHCP server and implement the Key Management Service (KMS).
D. Use Multiple Activation Key (MAK) Independent Activation on the servers. In the main office, implement a DHCP server. In the branch office, implement Windows Deployment Services (WDS).
Answer: A

4. Your network contains a Web-based application that runs on Windows Server 2003.
You plan to migrate the Web-based application to Windows Server 2008.
You need to recommend a server configuration to support the Web-based application. The server configuration must meet the following requirements:
Ensure that the application is available to all users if a single server?fails
Support the installation of .NET applications
Minimize software costs
What should you recommend?
A. Install the Server Core installation of Windows Server 2008 Standard Edition on two servers. Configure the servers in a Network Load Balancing cluster.
B. Install the full installation of Windows Server 2008 Web Edition on two servers. Configure the servers in a Network Load Balancing cluster.
C. Install the full installation of Windows Server 2008 Enterprise Edition on two servers. Configure the servers in a failover cluster.
D. Install the full installation of Windows Server 2008 Datacenter Edition on two servers. Configure the servers in a failover cluster.
Answer: B

5. Your network has two servers that run Windows Server 2003. One server hosts an application named App1. The other server hosts an application named App2.
App1 requires the 32-bit installation of Windows Server 2003. App2 requires the 64-bit installation of Windows Server 2003.
You need to recommend a solution for replacing the servers that host App1 and App2. Your solution must be based on Windows Server 2008 and must minimize costs.
What should you recommend?
A. Install a new server that runs a 64-bit version of Windows Server 2008 Enterprise Edition. Install the Hyper-V feature on the new server. Install App1 and App2 in separate child virtual machines.
B. Install a new server that runs a 64-bit version of Windows Server 2008 Datacenter Edition. Install Windows System Resource Manager (WSRM) on the new server. Install App1 and App2 on the new server.
C. Install two new servers that run 64-bit versions of Windows Server 2008 Enterprise Edition. On both servers, install the Hyper-V feature. Install App1 as a child virtual machine on one server. Install App2 as a child virtual machine on the other server.
D. Install two new servers. Install the 32-bit version of Windows Server 2008 Enterprise Edition on one server. Install the 64-bit version of Windows Server 2008 Enterprise Edition on the other server. Install Windows System Resource Manager (WSRM) on both servers. Install App1 on the 32-bit server. Install App2 on the 64-bit server.
Answer: A

6. Your network contains a single Active Directory site. You have a server named Server1 that runs Windows Server 2008. Server1 is a DHCP server for the network.
You need to plan the automated deployment of operating systems. Your plan must meet the following requirements:
Support Windows Vista deployments
Support Windows Server 2008 deployments
Support computers that start from a Pre-boot Execution Environment (PXE) network adapter
Minimize the number of servers installed
What should you include in your plan?
A. Deploy Windows Automated Installation Kit (WAIK) on Server1.
B. Deploy Windows Automated Installation Kit (WAIK) on a new server.
C. Deploy the Windows Deployment Services (WDS) server role on Server1.
D. Deploy the Windows Deployment Services (WDS) server role on a new server.
Answer: C

7. Your network contains a single Active Directory site.
You plan to deploy 1,000 new computers that will run Windows Vista Enterprise Edition. The new computers have Pre-boot Execution Environment (PXE) network adapters.
You need to plan the deployment of the new computers to meet the following requirements:
Support 50 simultaneous installations of Windows Vista
Minimize the impact of network operations during the deployment of the new computers
Minimize the amount of time required to install Windows Vista on the new computers
What should you include in your plan?
A. Deploy the Windows Deployment Services (WDS) server role. Configure the IP Helper tables on all routers.
B. Deploy the Windows Deployment Services (WDS) server role. Configure each WDS server by using legacy mode.
C. Deploy the Windows Deployment Services (WDS) server role and the Transport Server feature. Configure the Transport Server to use a custom network profile.
D. Deploy the Windows Deployment Services (WDS) server role and the Transport Server feature. Configure the Transport Server to use a static multicast address range.
Answer: D

8. Your network has a DHCP server that runs the 64-bit version of Windows Server 2008. The network only uses IPv4.
You plan to deploy 50 new Windows Server 2008 servers. Some of the new servers contain 64-bit hardware and some of the servers contain 32-bit hardware. All of the new server hardware supports Pre-Boot Execution Environment (PXE).
You need to plan for the automated deployment of the new servers. You want to achieve this goal while minimizing hardware costs.
What should you include in your plan?
A. Deploy Windows Deployment Services (WDS) on the DHCP server.
B. Deploy Remote Installation Services (RIS) on a 64-bit server that runs Windows Server 2003.
C. Deploy Windows Deployment Services (WDS) on two servers that run Windows Server 2008. One of the servers is a 64-bit server, and the other server is a 32-bit server.
D. Deploy Remote Installation Services (RIS) on two servers that run Windows Server 2003 Service Pack 2. One of the servers is a 64-bit server, and the other server is a 32-bit server.
Answer: A

9. Your company has 250 branch offices.
Your network contains an Active Directory domain. The domain controllers run Windows Server 2008.
You plan to deploy Read-only Domain Controllers (RODCs) in the branch offices.
You need to plan the deployment of the RODCs to meet the following requirements:
Build each RODC at the designated branch office.
Ensure that the RODC installation source files do not contain cached secrets.
Minimize the bandwidth used during the initial synchronization of Active Directory Domain Services (AD?DS).
What should you include in your plan?
A. Use Windows Server Backup to perform a full backup of an existing domain controller. Use the backup to build the new RODCs.
B. Use Windows Server Backup to perform a custom backup of the critical volumes of an existing domain controller. Use the backup to build the new RODCs.
C. Create a DFS Namespace that contains the Active Directory database from one of the existing domain controllers. Build the RODCs by using an answer file.
D. Create an RODC installation media. Build the RODCs from the RODC installation media.
Answer: D

10. Your network consists of a single Active Directory forest that contains multiple domains. The domain controllers run Windows Server 2008 and have the DNS role installed.
For name resolution, you plan to replace a legacy Windows Internet Name Service (WINS) environment with a DNS-only environment.
You need to plan the infrastructure for name resolution to meet the following requirements:
Support IPv4 and IPv6 environments
Allow single-label name resolution across all domains
Minimize the amount of NetBIOS over TCP/IP (NetBT) traffic on the network
What should you include in your plan?
A. Configure a GlobalNames zone on each domain controller.
B. Modify each DNS zone to perform a WINS forward lookup.
C. Configure each DNS zone to replicate to each DNS server in the forest.
D. Modify each DNS zone to replicate as part of a custom Active Directory replication partition.
Answer: A